Pakiet RODO dla małej firmy, który wdrożysz w kilka godzin

RODO i wszystkie te dokumenty Cię przerażają? Boisz się, że ktoś się przyczepi o brak RODO?

Szukasz pakietu, w którym znajdziesz wszystko, co niezbędne do wdrożenia RODO?

Dalej już nie musisz szukać! Jesteś w dobrym miejscu i najlepszych rękach.

Mamy jeden pakiet, który zawiera wszystko, co potrzebne, żeby mieć “załatwione” RODO w małej firmie.

  • Wdrożysz RODO w swojej firmie w kilka godzin (bez wiedzy prawniczej!)
  • Tłumaczymy wszystko PROSTYM i ZROZUMIAŁYM językiem
  • Dostajesz WSZYSTKIE niezbędne dokumenty i wzory umów RODO dla małej firmy

Brzmi OK? Sprawdź, co możemy Ci zaproponować.

Zjedź w dół
W tym pakiecie dokumentów RODO otrzymujesz wszystkie potrzebne wzory dokumentów.

Mamy dla Ciebie całe RODO (objaśnienia, dokumenty, wzory) dla małej firmy w jednym miejscu

W naszym pakiecie znajdziesz WSZYSTKO, co potrzebuje mała firma w Polsce, żeby mieć załatwioną sprawę RODO od A do Z:

  • E-booki i objaśnienia “jak działa to całe RODO” ,
  • Wymagane dokumenty i procedury RODO,
  • Klauzule informacje,
  • Porady i omówienia dokumentów i zasad RODO,
  • Wzory umów,
  • Polityka prywatności,
  • Wzory upoważnień dostępów do danych,
  • Polityka bezpieczeństwa małej firmy

Chcę mieć RODO z głowy! Kupuję za 487 zł!

Dlaczego pakiet RODO od sardynkibinzues.pl będzie dla Ciebie najlepszym wyborem?

Przekonam Cię w 6 konkretnych krokach:

ikona check

Z naszym pakietem masz pewność, że sprawę RODO masz załatwioną. Bo dostajesz WSZYSTKO, czego potrzebujesz. Wiesz, że nikt się nie przyczepi.

Kontrole urzędowe, artykuły grozy w prasie, dociekliwi kontrahenci i upierdliwi klienci Ci nie straszni!

Bo Twoje RODO w firmie jest na tip-top!

ikona dokument

U nas dostajesz wszystkie niezbędne RODO dokumenty. Każdy plik zawiera szczegółową instrukcję i rozbudowane opisy “jak to wypełnić”. Poprowadzimy Cię krok po kroku za rękę, wytłumaczymy co i jak uzupełnić, gdzie i komu to wysłać.

Nawet nagraliśmy filmy z instrukcjami (!), żeby jeszcze bardziej ułatwić Ci zrozumienie i wypełnienie tej dokumentacji.

ikona pomoc w RODO

W naszym pakiecie, obok wzorów dokumentów, dostajesz też e-booki z setkami przykładów i kompletnym wyjaśnieniem jak działa to całe RODO.

Dzięki nim zrozumiesz, o co chodzi w tym całym RODO i … przestaniesz się tego bać!

ikona kciuk w górę

Boisz się, że sobie nie poradzisz z uzupełnieniem? Zastanawiasz się co się stanie, jeśli będziesz potrzebować pomocy?

Otrzymasz dostęp do zamkniętej grupy na Facebooku, w której na odpowiemy na pytania dotyczące RODO i przetwarzania danych. A w trudniejszych sprawach możesz zamówić indywidualną RODO — konsultację!

ikona oszczędzaj czas z RODO

Doskonale rozumiemy, że nie masz ochoty całymi tygodniami ślęczeć nad RODO, szukać artykułów, pytać na grupach, doczytywać, sprawdzać i zagłębiać się w prawnicze zawiłości. Dlatego w tym pakiecie stawiamy na szybkość i prostotę.

Co dało się uzupełnić — uzupełniliśmy za Ciebie.

Dodaliśmy mnóstwo przykładów i podpowiedzi. Jeżeli masz niedużą firmę, jesteś w stanie wypełnić dokumenty… w jeden dzień!

Rekordziści “załatwili” nasz pakiet w … 2 godziny.

ikona oszczędność pieniędzy -świnka skarbonka

Mamy jedną z najbardziej atrakcyjnych cen za kompleksowy pakiet RODO.

Wdrożenie tej wiedzy przez prawnika w małej firmie, to byłby koszt 6000 – 12 000 zł!

Sprawdź też, czy autorzy innych wzorów oferują Ci możliwość testowania pakietu przez 30 dni i gwarantują zwrot pieniędzy, jeśli Ci uznasz, że pakiet Ci się nie podoba.

My dajemy Ci taką gwarancję!

Ikona - ten pakiet pomoże Ci zrozumiesz jak działa RODO w fimie. Żarówka z niebieskimi kreskami.

Lubisz mieć wszystko zrobione na legalu dla świętego spokoju i dobrego snu?

Wyobraź sobie taką sytuację.

Kupujesz nasz pakiet, wdrażasz go w ciągu 1-3 dni, RODO jest załatwione w Twojej firmie i skupiasz się na tym, co naprawdę ważne.

Zarabianiu, klientach, marketingu.

Jasne, nie zrobimy z Ciebie profesora prawa od RODO. Ale zrobimy z Ciebie solidnie przygotowanego przedsiębiorcę, który podstawowe RODOwątpliwości zjada na śniadanie.

A Twój biznes zrobimy w 100% zgodny z RODO.

Będziesz w szoku jakie to proste i intuicyjne.

Po miesiącu od zakupu i wdrożeniu będziesz się śmiać, że wcześniej te tematy wydawały się trudne i niezrozumiałe.

A jeżeli chodzi o wiedzę dotyczącą tego, jak sprawić, by Twoja firma spełniała wymogi RODO, będziesz w absolutnym topie przedsiębiorców w Polsce!

Gwarantujemy.

Koniec ze strachem ze strony Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych!

RODO to najczęściej dużo… stresu. Przedsiębiorcy boją się kontroli, kar, tego, że ktoś się przyczepi. Obronimy Cię przed tym!

W jaki sposób?

ikona tarcza

Spokojnie i merytorycznie wyjaśnimy Ci, jak to jest z tymi karami (wcale nie są wysokie i nie są częste)!

Wyobraź sobie, że masz upierdliwego klienta, który mówi, że coś tam masz niezgodne z RODO i on to zgłosi!

A Ty, z naszym pakietem, ze stoickim pakietem odpowiadasz; proszę zgłaszać, bo mam wszystko na tip-top. Pomóc panu wypełnić wniosek?

Albo przeczytasz artykuł, że na jakąś firmę Prezes Urzędu Ochrony danych osobowych nałożył wielomilionową karę. Zamiast się stresować — zerkasz do naszych materiałów lub pytasz na grupie… i już wiesz! Masz od razu odpowiedź.

Bez długich godzin spędzonych na przeczesywaniu Google’a i obgryzaniu paznokci, że Tobie też to grozi.

ikona checklista długopis

OK, choć ryzyko jest małe, stała się najgorsza rzecz i… grozi Ci kontrola.

Z naszym pakietem — wiesz, jak się do niej przygotować, co na szybko poprawić, czego się spodziewać, jak reagować, żeby w oczach kontrolera wypaść jak najlepiej i jak naprawić błędy, tak by nie dostać kary.

ikona ręce biznes

Dobrze ogarnięte RODO poprawi Twój wizerunek w oczach klientów i kontrahentów.

Jeżeli pojawi się temat RODO w rozmowie / negocjacjach, będzie bardzo trudno Cię zaskoczyć, bo wyposażyliśmy Cię w wiedzę z najwyższej półki. Nie dasz się podejść podchwytliwym pytaniom.

Na pytania o RODO odpowiesz, że masz wszystko w najlepszym porządku, wdrożone wszystkie niezbędne dokumenty i upoważnienia. I jakby co, możesz drugiej stronie udostępnić swoje wzory dokumentów lub… podpowiedzieć, jak za to RODO się zabrać.

Zaprezentujesz się jak prawdziwy RODO-wyjadacz. Pomyśl, jakie to zrobi wrażenie na Twoim rozmówcy!

ikona obrońcy

Jeżeli założysz firmę, zawsze ktoś Cię będzie próbował naciągnąć / nastraszyć, żebyś dokupił konsultację lub inny pakiet dokumentów RODO.

Z nami, to Ci nie straszne, bo:

  • Wiesz, co w trawie piszczy i nikt Cię nie naciągnie, ani nie nastraszy
  • Masz już WSZYSTKIE potrzebne dokumenty

Chcę mieć RODO z głowy! Kupuję za 487 zł!

Pakiet RODO dokumenty dla firm - sekcja o autorach: Radek Klimek i Jerzy Stanisław Josse, radca prawny, inspektor RODO.

Zamiast nudnej, sztampowej nitki “o autorach”, opowiemy Ci o sobie nieco nietypowo.

Radek Klimek - marketoid, autor od redakcji pakietu RODO
Radek rzucił prawo na drugim roku (po czterech latach studiowania) i obiecał sobie, że NIGDY już nie będzie zajmował się umowami…

Za redakcję pakietu odpowiada Radek, który… 6 razy oblał egzamin z prawa konstytucyjnego i rzucił drugi rok prawa po… 4 latach studiowania.

Bez wątpienia był jednym z najgorszych studentów, jacy odwiedzili mury uczelni. Obiecał sobie, że już NIGDY nie chce mieć do czynienia ze wzorami, paragrafami, umowami i cokolwiek wiąże się z prawem….

Szaleństwem by było, od kogoś takiego kupić pakiet RODO…

Jerzy Stanislaw Josse, radca prawny, autor pakiety RODO, inspektor RODO.
Jerzy Stanisław Josse jest radcą prawnym, specjalistą RODO i inspektorem RODO w bankach i instytucjach finansowych

Chyba że współautorem pakietu jest ktoś, kto zna RODO od podszewki. A taką osobą jest Jerzy Stanisław Josse, który:

  • Od lat wdraża RODO w firmach mniejszych i większych (również takich, które przetwarzają setki tysięcy danych, również “wrażliwych”). 
  • Uczestniczy w szkoleniach organizowanych przez specjalistów z Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  • Jest inspektorem RODO w bankach i instytucjach finansowych.

Jerzy zadbał, by było merytorycznie, tak, że bardziej nie można. To tak jakby do podręcznika o skokach narciarskich poprosić o ekspertyzę Adama Małysza.

Radek zadbał, by było tam jak najmniej prawniczego języka, tak by największy laik dał sobie z tym radę.

Tak, by i wzory i umowy były napisane prostym, przystępnym językiem.

Dlatego:

  • Stawiamy na prosty język i DUŻO TŁUMACZEŃ
  • Przygotowaliśmy całość tak prosto, że bardziej się nie da…
Pakiet jest stale aktualizowany.

To nie jest tak, że robimy pakiet RODO raz i odcinamy kupony, nie przejmując się klientami.

Wręcz przeciwnie!

Na bieżąco aktualizujemy pakiet, dodajemy kolejne moduły i uproszczamy całość na podstawie Waszych pytań i wątpliwości.

W ciągu roku średnio to jest 3-6 aktualizacji.

Pakiet RODO wystarczy Ci na całe życie

Wytyczne RODO są na tyle ogólne, że w praktyce te “dedykowane” pakiety różni kilka dokumentów (i kilkaset złotych ceny).

Postanowiliśmy iść w inną stronę i stworzyć KOMPLEKSOWY pakiet, który możesz UNIWERSALNIE wykorzystać — jeżeli wydarzy się COŚ, że Twoja firma pójdzie w innym kierunku. Zmienisz branżę, zatrudnisz pracownika, zmienisz rodzaj działalności…

Założyliśmy, że Twoja firma będzie się zmieniać i ewoluować.

Przykład?

Ktoś kupił pakiet RODO dla firmy usługowej i zaczyna sprzedawać przez internet i chce prowadzić newsletter. Tak by musiał dokupić drugi, droższy!

U nas?

Wprowadzisz kilka zmian do dokumentacji, którą masz gotową… i RODO “załatwione”.

Rozwija sięj, zarabiaj więcej, zmieniaj profil firmy — nasz pakiet RODO zawsze będzie pod ręką!

RODO dla firmy zawsze zgodne z prawem i aktualne.

Pamiętaj, że nie każdy prawnik na bieżąco “siedzi” w tematyce RODO.

Nasz Jerzy, autor pakietu, na bieżąco zajmuje się wdrażaniem i monitorowaniem RODO w firmach. Dzięki temu wie kiedy i jakie zmiany na temat RODO się pojawią.

A my je wprowadzamy i od razu Cię o tym informujemy poprzez e-mail, na który rejestrowałeś pakiet.

Ikona gwarancja pewnośći, że pakiet RODO jest dla konkretnego przedsiębiorcy
  • Chcesz mieć wszystko na legalu i spokojną głowę, bo lubisz mieć porządek w dokumentach i działać zgodnie z prawem
  • Od tych prawnych rzeczy, umów, RODO i innych boli Cię głowa i chcesz, żeby ktoś Ci pokazał jak się tym zająć jak krowie na rowie — poprowadził za rękę i krok po kroku, prostym językiem, wytłumaczył jak to wszystko ogarnąć
  • Szukasz najprostszego na świecie pakietu, dedykowanego dla małych przedsiębiorców, napisanego zrozumiale i konkretnie, z licznymi tłumaczeniami i filmami instruktażowymi
  • Boisz się, że ktoś (klient, kontrahent, Urząd) przyczepi się o RODO i nie będziesz wiedzieć jak zareagować (co mówić, co odpowiadać, jakie dokumenty pokazać)
  • Nie masz ochoty wypełniać mnóstwa super szczegółowych dokumentów, chcesz dostać niezbędne i wymagane przez prawo dokumentacji RODO, oraz zrozumiałe i proste umowy, z którymi uwiniesz się szybko w maksymalnie 3 wieczory
Ikona, kiedy kupno pakietu RODO NIE JEST dobrym pomysłem

Prowadzisz dużą firmę, w której zatrudniasz więcej niż 10 osób, współpracujesz z setkami innych firm i przetwarzasz dziesiątki tysięcy danych (w tym tzw. dane wrażliwe) – tu możemy Ci zaproponować usługę indywidualnego audytu RODO

Chcesz wejść w magiczny świat na RODO na 300%, masz kilkanaście godzin każdego miesiąca na robienie coraz dokładniejszej dokumentacji. Uwielbiasz spędzać dziennie długie godziny na wypełnianiu dokumentów, szukasz bardzo szczegółowych, rozbudowanych wzorów, zawierających kilkadziesiąt paragrafów każdy, które zadowolą najbardziej wymagającego prawnika

Masz wdrożone RODO w firmie i wszystko z ochroną danych działa u Ciebie jak należy

Wiesz, na czym polega RODO i “z czym to się je“, przykładowo wiesz, na czym polega zasada minimalizmu przy wprowadzeniu danych, potrafisz wskazać minimum 5 uzasadnionych interesów administratora do przetwarzania danych, wiesz, w jakich przypadkach nie musisz (i nie możesz) usuwać danych użytkownika, mimo jego wyraźnego żądania, wiesz, jak zareagować i kogo poinformować, jeżeli wystąpiło naruszenie (wyciek) danych osobowych w Twojej firmie

Dla jakich firm i nierejestrowanych działalności gospodoarczych ten wzór dokumentacji RODO będzie idealny? Ikona

Jeżeli:

  • Prowadzisz nierejestrowaną działalność gospodarczą
  • Jesteś soloprzedsiębiorcą lub freelancerem
  • Masz małą firmę i na umowę o pracę zatrudniasz 1-10 osób
  • Prowadzisz jednoosobową działalność gospodarczą (online lub stacjonarnie)

To nasz pakiet jest dla Ciebie!

Sprawdzi się w branżach takich jak:

  • Lokalne firmy usługowe (kosmetyczka, SPA, hotel, biuro rachunkowe)
  • Freelancerzy (programista, wirtualna asystentka, marketingowiec)
  • Firmy usługowe “online” (agencja marketingowa)
  • Zdrowie (lekarz, psycholog, psychoteraupeta)
  • Finanse (księgowość, doradca finansowy)
  • Sprzedaż (sklep online, sprzedaż przez internet)

Chcę mieć RODO z głowy! Kupuję za 487 zł!

Dostęp do grupy RODO

Coś z RODO będzie niejasne? Coś Ci nie da spokoju? Spokojnie! W ramach naszego pakietu i dostępu do dokumentów dostajesz dostęp do zamkniętej grupy na Facebooku!

Tam odpowiemy na Twoje pytania.

Zjedź w dół

Jakie e-booki i dokumenty wchodzą w skład pakietu? Po zakupie otrzymasz WSZYSTKIE te rzeczy:

Rozwiń i sprawdź szczegóły!

1. Dokument: Dokumentacja wewnętrzna — serce Twojego RODO

Wszystkie dokumenty, które potrzebujesz, jeżeli chodzi o to, jak RODO działa wewnątrz Twojej firmy. Zrobiliśmy to… w jednym pliku! Maksymalnie to uprościliśmy. Sporo rzeczy uzupełniliśmy już za Ciebie. Większość rzeczy wystarczy zaznaczyć / kliknąć. Materiał otrzymujesz w postaci dostępu do pliku arkusza kalkulacyjnego online, który możesz skopiować i dowolnie modyfikować.

2. Co znajdziesz w dokumentacji wewnętrznej?

  1. Audyt przetwarzania danych osobowych
  2. Rejestr czynności przetwarzania
  3. Lista kategorii danych osobowych
  4. Lista klauzul informacyjnych
  5. Rejestr podmiotów przetwarzania (firmy zewnętrzne)
  6. Rejestr podmiotów przetwarzania (jeżeli zatrudniasz pracowników)
  7. Rejestr podmiotów, które powierzyły Tobie przetwarzanie danych
  8. Polityka bezpieczeństwa
  9. Rejestr przekazywania danych poza EOG
  10. Analiza ryzyka przetwarzania danych
  11. Rejestr naruszeń danych osobowych
  12. Procedura corocznego audytu
  13. Baza wiedzy o RODO i bezpieczeństwie danych

3. Pakiet dokumentów i wzorów: dokumentacja zewnętrzna RODO

Wszystkie potrzebne wzory dokumentów i umów, które podpisujesz z podmiotami (firmami i pracownikami), które mają dostęp do danych Twoich klientów. Tu również znajdują się klauzule informacyjne, w których informujesz użytkowników o przetwarzaniu ich danych osobowych. Materiały otrzymujesz w formie plików WORD, które możesz skopiować i dowolnie modyfikować.

4. Co znajdziesz w dokumentacji zewnętrznej?

  1. Polityka prywatności
  2. Ogólna klauzula informacyjna RODO o przetwarzaniu danych
  3. Wzory stopek i checkboxów  na stronę www i pocztę jako klauzule informacyjne
  4. Informacje o przetwarzaniu danych dla klientów
  5. Polityka bezpieczeństwa małej firmy
  6. Wzór umowy powierzenia danych dla partnerów zewnętrznych
  7. Klauzula informacyjna o monitoringu w firmie
  8. Wzór podstrony z potwierdzeniem subskrypcji
  9. Klauzula informacyjna dla kandydata na pracownika
  10. Oświadczenie pracownika o zachowaniu poufności i przestrzeganiu RODO
  11. Upoważnienie dla pracownika dotyczące przetwarzania i dostępu do danych
  12. Wzór obwieszczenia pracodawcy o monitoringu w firmie
  13. Klauzula informacyjna dla pracowników o przetwarzaniu ich danych
  14. Klauzula informacyjna dla pracownika o monitoringu w firmie

5. Grupa na Facebooku – rozwiewamy pytania i wątpliwości

Dostajesz dożywotni dostęp do zamkniętej grupy na Facebooku, w której możesz dopytać, jeżeli coś będzie niejasne.

6. E-book RODO dla małych firm — jak błyskawicznie wdrożyć i zrozumieć?

Podstawa całego pakietu. Napisany prostym i przystępnym językiem, tłumaczy od podstaw, o co chodzi w tym całym RODO. Do tego zawiera ponad 115 prosto wyjaśnionych, kluczowych kwestii RODO w malej firmie, wzbogaconych o ponad 200 konkretnych przykładów. Dzięki temu wyjaśnimy Ci jak wygląda działanie RODO w praktyce. E-book otrzymujesz w postaci pliku PDF. Dzięki niemu dwa niecałe dwa wieczory zrozumiesz o co chodzi w RODO.

 

7. Czego się dowiesz z tego e-booka jezeli chodzi o RODO?

E-book jest żelazną podstawą pakietu. Dzięki niemu dowiesz się:

  1. Jak szybko, sprawnie, krok po kroku wprowadzić RODO w małej firmie?
  2. Gdzie i jakie dokumenty uzupełnić (wszystkie umowy, klauzule, procesy i procedury rozpisane i omówione)
  3. Jak masz zgodnie z prawem, legalnie i bezpieczenie zapisywać dane klientów?
  4. Jakie prawa mają klienci wobec swoich danych, czego mogą od Ciebie żądać? Na co musisz się zgodzić, co musisz zrobić, a czego możesz odmówić?
  5. Jak komunikować się z klientami i kontrahentami, jeżeli pytają lub mają wątpliwości, czy masz prawidłowo wdrożone RODO w firmie?
  6. Jak legalnie i zgodnie z prawem zbierać i zapisywać dane klientów?
  7. Jak to jest z tym administratorem danych? Kto nim jest? Kto odpowiada w Twojej firmie za przechowywanie danych?
  8. Jak to naprawdę wygląda z tymi karami za RODO? Czy kary Ci grożą? Jak uniknąć kontroli za RODO? Jak się do niej przygotować, jeżeli ktoś Ci nią grozi?
  9. Co zrobić, jeżeli dane klientów wyciekną. Jak zareagować? Kogo poinformować, żeby uniknąć problemów (np. zgłoszenia i kontroli)?

8. E-book – najczęściej zadawane pytania o RODO (uzupełnienie wiedzy)

E-book, który jest na bieżąco aktualizowany. Odpowiadamy w nim na najczęściej zadawane pytania o RODO. Obecnie znajduje się w nim ponad 30 pytań, które pojawiły się ze strony klientów w związku ze wdrożeniem RODO. E-book otrzymujesz w postaci pliku PDF.

9. Jakie problemy wyjaśniliśmy w tym e-booku?

Tutaj na bieżąco wyjaśniamy Wasze wątpliwości i pytania, kiedy wdrażaliście RODO. Przykłady najbardziej “gorących tematów”:

  1. Boję się, że ktoś się przyczepi, że nie działam zgodnie z RODO. Jak udowodnić, że RODO jest wdrożone w mojej firmie?
  2. Muszę zawrzeć umowę powierzenia przetwarzania np. z biurem rachunkowym jak to zrobić?
  3. Jakie e-maile mogę wysyłać do klienta, który u mnie kupił produkt lub usługę?
  4. Czy jeśli sprzedaję przez wiadomości na Instagramie, Facebooku lub TikToku muszę wdrożyć RODO? Nawet gdy nie mam strony ani sklepu?
  5. Pracuję w branży medycznej. Zbieram dane wrażliwe (szczególnej kategorii). Czy powinny być chronione w precyzyjnie opisany, szczególny sposób?
  6. Czy na żądanie klienta powinienem usunąć WSZYSTKIE dane osobowe, do jakich mam dostęp?
  7. Czy mogę zbierać PESELE klientów?
  8. Kiedy nie muszę wdrażać RODO?
  9. Czy mogę wysyłać oferty na e-mail do gotowych baz, które ktoś sprzedaje w internecie?
  10. Czy muszę podpisywać umowę powierzenia przetwarzania danych z firmą kurierską / dostawczą (jak Poczta Polska / DPD)?

10. Polityka bezpieczeństwa małej firmy

Podstawowy, prosty dokument, dzięki któremu zaczniesz chronić dane klientów w swojej firmie. Materiał otrzymujesz w postaci pliku WORD, który możesz skopiować i dowolnie modyfikować.

30 dni gwarancji po zakupie

Jako jedni z niewielu na rynku dajemy Ci 100% gwarancji i oferujemy możliwość ZWROTU pakietu do 30 DNI bez podania przyczyny.

Kupując na innych stronach, często musisz zgodzić się na rezygnację z prawa do odstąpienia od umowy. Czyli kupujesz pakiet, i nawet jeżeli Ci się nie spodoba / nie zrozumiesz go, nie możesz odzyskać pieniędzy.

To nie u nas!

Wiemy, że dajemy Ci naprawdę solidnie zrobione RODO. Ale jeżeli uznasz, że Ci się nie podoba — napisz do nas e-mail i oddamy Ci pieniądze.

Od razu. Bez żadnych warunków.

Chcę mieć RODO z głowy! Kupuję za 487 zł!

Zjedź w dół

Sprawdź odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania:

1. Czy mogę kupić same wzory dokumentów bez e-booków?

Nie. E-booki są podstawą tego pakietu. W zasadzie dokumenty RODO są dodatkiem do e-booków.

Trudno zabrać się za wypełnienie pakietu, zanim nie zrozumiesz jak działa RODO. A e-booki są kluczowe w tym aspekcie. Więc najpierw sugerujemy zabrać się za e-booki, a dopiero potem za uzupełnienie dokumentów.

2. Ile czasu zajmie mi wdrożenie tego pakietu?

Wszystko zależy od tego, ile firm / osób ma dostęp do danych Twoich klientów i jak do tej pory o nie dbałeś (czy nie było wpadek / wycieków danych).

Dla małej firmy, która współpracuje z kilkoma podmiotami (biuro rachunkowe, programista) i nie miała żadnych wycieków danych, ten pakiet jest do “załatwienia” w jeden wieczór.

Rekordziści wdrożyli go… w dwie godziny.

Średnio można przyjąć, że całość powinno się udać wdrożyć całość  w 2-3 wieczory.

3. Czy mi pomożecie jak czegoś nie będę wiedzieć?

Tak, dostajesz dostęp do zamkniętej grupy na Facebooku, gdzie odpowiadamy na pytania dotyczące RODO. Możesz również zamówić indywidualną RODO — konsultację.

5. Czym się różni RODO, od polityk prywatności i regulaminy sklepu / strony?

1. RODO — to zestaw dokumentów, umów i spisanych procesów, w których pokazujesz, jak chronisz i przetwarzasz dane użytkowników i komu je udostępniasz.

2. Polityka prywatności — jest częścią RODO (klauzulą informacyjną). Informujesz w niej użytkownika, jakie dane zbierasz i po co to robisz.

3. Regulamin strony (sklepu) — w nim opisujesz funkcje, jakie masz dostępne na stronie, jak można z nich korzystać i jakie użytkownik oraz Ty macie z tym związane prawa i obowiązki (np. jak ma coś zamówić u Ciebie w sklepie).

Łatwiej to zrozumiesz na przykładach:

1. RODO — czyli aktywnie chronisz i dbasz o dane, mówisz użytkownikowi: hej, jestem ogarnięty, jeśli chodzi o ochronę danych. Wiem jakie dane zbieram, co i po co z nimi robię, a także komu i dlaczego je udostępniam. Mam to spisane w procedurach, a także podpisałem odpowiednie umowy i dokumenty.

2. Polityka prywatności jest częścią RODO, klauzula informacyjną, w niej mówisz: Drogi użytkowniku! Tutaj znajdziesz informacje dotyczące tego, kim jestem, jak się możesz ze mną skontaktować, jakie Twoje dane przetwarzam, po co to robię, kto ma do nich dostęp i jakie masz w związku z tym prawa i czego możesz ode mnie zażądać.

3. Regulamin strony — to umowa między Tobą a użytkownikiem. W nim informujesz o różnych funkcjach, które znajdują się na stronie, po co są, jak użytkownik może z nich skorzystać. 

Mówisz: Hej! Na stronie mam sklep, newsletter i komentarze. W tym miejscu informuję Cię o Twoich prawach (bo takie obowiązki nakładają na mnie ustawy). Znajdziesz tu warunki zakupu, zapisu na newsletter, tego, co w nim znajdziesz, napisania komentarzy, reklamacji, politykę zwrotów. Informuję Cię też o tym, jak możesz z tych praw skorzystać, co i gdzie w jakim terminie zgłosić i gdzie to wysłać.

6. Czy pakiet zawiera też regulamin sprzedaży (sklepu)?

Nie. Tu skupiamy się wyłącznie na RODO, dlatego, że nie każda firma potrzebuje regulamin strony / sklepu. Pakiet regulaminu sklepu / strony można dokupić osobno.

7. W jakiej formie otrzymam dostęp do mojej dokumentacji RODO?

  1. E-booki otrzymasz w postaci plików PDF.
  2. Dokumentację wewnętrzną otrzymasz w postaci dostępu do arkusza online, który możesz sobie skopiować i dowolnie edytować. Dodatkowo otrzymasz linki do filmów z instrukcją uzupełnienia.
  3. Dokumentacja zewnętrzna (wzory umów i klauzul) – otrzymasz pliki Word (*docx), które możesz pobrać i edytować.
Dalej masz wątpliwości? Zapytaj!

Nie wiesz, czy ten pakiet RODO będzie OK dla Ciebie? Masz inne pytania, wątpliwości?

Skontaktuj się z nami, pogadajmy 🙂

Z chęcią odpowiem na WSZYSTKIE pytania (nie tylko te dotyczące RODO).

Wybierz wygodny dla Ciebie sposób kontaktu:

  • Zadzwoń: +48 535 036 170 (dotknij numer, żeby od razu zadzwonić)
  • Napisz pytanie w komentarzu na tej stronie
  • Skorzystaj z okienka czatu po prawej stronie
  • Napisz e-mail na radek@sardynkibiznesu.pl

Zostaw komentarz
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Masz pytania dotyczące tego pakietu RODO? Zadzwoń i zapytaj:
+48 535 036 170. Autor z chęcią odpowie na Twoje pytania!